Türkiye'de HSYK ile ilgili tartışmalı yasal düzenlemelere İngiltere'deki hukuk çevrelerinden de eleştiriler geldi. The Law Society (İngiltere ve Galler Hukuk Derneği) yeni yasanın "yargı bağımsızlığına meydan okuduğunu" savunurken tanınmış hukukçu Prof. Sara Chandler, yasanın "anayasaya aykırı" olduğunu düşünüyor.
 
The Law Society, sitesinde yayınladığı bir analizde "Türkiye'de hukukçular, bir yolsuzluk soruşturması kılıfı altında hükümeti devirmek için komplo kurmakla suçlanıyor" dedikten sonra hükümetin HSYK'yı "doğrudan politikacıların kontrolünün altına sokan bir yasa ile misilleme yaptığını" öne sürüyor.
 
Analizde "The Law Society'nin İnsan Hakları Komitesi, yeni yasanın yargı bağımsızlığına meydan okuduğunu, ifade özgürlüğüne sınırlamalar getirdiğini söyledi" deniliyor.
 
Bu arada, Komite Başkanı tanınmış hukukçu Prof. Sara Chandler'in "Ülkenin başlıca yargı kurumunu Adalet Bakanlığı'nın etkisi altına koymak için onaylanan yasal düzenleme, anayasaya aykırı ve yargının bağımsızlığını zedeliyor" değerlendirmesi aktarılıyor.
 
Aynı zamanda Avrupa Barolar Federasyonu'nun İnsan Hakları Komitesi Başkanı da olan Sara Chandler ayrıca "Yargı üyeleri atamalarından sorumlu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bağımsız bir kurumdur ve böyle kalmalıdır" sözlerini de kullandı.
Analizin son bölümünde ise, The Law Society'nin insan hakları komitesi ile ilgili şu bilgiler veriliyor:
 
"Komite, eğitim kurslarını yürüttüğü için Türkiye'deki hukukçular ile güçlü ilişkileri var. Komite ayrıca son 12 ayda Türk hukukçularının yargılandıkları davaları izleyen çeşitli uluslararası gözlem heyetlerine katıldı."(ANKA)