Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), İran'ın güneydoğusunda TSİ 13.44'te gerçekleşen depremin büyüklüğünü 7.8 olarak verdi. İran ise büyüklüğünü 7.5 olarak açıkladığı depremin 18 kilometre derinlikte meydana geldiğini belirtti.

Uzmanlar, İran'ın Zahedan kentinin 201 kilometre, Pakistan'ın Turbat kentinin de 250 kilometre uzaklığında meydana gelen depremin; dağlık ve kırsal bölgeleri vurması nedeniyle can kaybının korkulduğu kadar yüksek olmamasının beklendiğini ifade etti.

Ancak Reuters'a konuşan İranlı bir yetkili, "son 40 yılın en büyüğü" olarak nitelediği depremde yüzlerce kişinin öldüğünü tahmin ettiklerini söyledi. İran devlet televizyonu Press TV ise depremde en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Pakistanlı yetkililer ise sınırın diğer tarafındaki Panjgur bölgesindeki bir evin çökmesi sonucu üçü kadın, ikisi çocuk beş kişinin öldüğünü açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Pakistan Meteoroloji Kurumu deprem nedeniyle Pakistan'da en az 1,200 ev ve dükkanın yıkıldığını duyurmuştu.

İran devlet televizyonu, depremin meydana geldiği Sistan Belucistan eyaletinde enerji ve iletişim sistemlerinin çöktüğünü belirtirken, Reuters Buşehr kentindeki nükleer enerji santralinin zarar görmediğini bildirdi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de de hissedilen depremin ardından Katar ve Dubai'deki bazı yüksek katlı binalar boşaltıldı.

İran'ın güneyindeki Buşehr kentinde geçen hafta meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 40'a yakın kişi hayatını kaybetmişti.