İran Parlamentosu'ndan geçen yasaya göre, evli bir erkek, karısının rızası olmasa bile ikinci bir kadınla evlenebilecek. İran'da daha önceki yasalara göre bir erkeğin, ilk karısının rızası olmadan ikinci bir kadınla evlilik yapmasına izin verilmiyordu.

İran Meclisi'ndeki yeni yasama ile bir erkeğe ilk karısının rızası olmadan başka bir kadınla evlilik izni de çeşitli şartlar içeriyor. Bir kadının evlilikle ilgili kocasına karşı olan sorumluluklarını yerine getirememesi, kocaya itaatsizlik, tedavi edilemez ruhsal ya da fiziksel hastalıklar, kadının en azından bir yıl hapis yatmasını gerektirecek bir suç işlemesi, aileye zarar verecek herhangi bir alışkanlık, erkeğin evliliği sürdürmesini engelleyecek bir yanlış hareket, en az 6 ay boyunca evlilik hayatının gerektirdiği düzenin dışına çıkmak, kısırlık ve en az 1 yıl ortadan kaybolmuş olmak gibi şartların gerçekleşmesi durumunda, İranlı bir erkek karısının isteği dışında bir başka kadınla evlenebilecek.

Yasa, İran gazetelerinde de geniş yer buldu. Meclis komite üyesi Muhammed Dehqan, "Yasa, erkeğin ancak bu şartların gerçekleşmesi durumunda ikinci evlilik iznini veriyor" açıklamasını yaptı.