Bugüne dek başörtülü fotoğraflarını kişisel Instagram hesabından paylaşan Taherian, İran yasalarının kadınlar için başörtü kullanmayı zorunlu kılmasını protesto etmek için bu kez başı açık bir fotoğraf paylaştı.

Radikal'in haberine göre My Stealthy Freedom isimli Facebook sayfasının kurucusu aktivist ve gazeteci Masih Alinejad’a konuşan Taherian, ‘İnsanların fotoğraflarıma yapacağı yorumlar hakkında endişelerim vardı, gergindim. Geçmişimi hatırlamak bu fotoğrafları paylaşmak için bana cesaret verdi. Sözleşme imzalamak için film şirketlerine gittiğimde fiziksel görüntümle ilgili yapılan çirkin eleştirileri hatırlıyorum.’ dedi ve ekledi, ‘Film çekerken başörtüsü kullandığımda bunu kariyerim ve film öyle gerektirdiği için yaptım. Beni mutlu eden bir yerde, mutlu olduğum şekilde yaşamak istiyorum. Aşağılanmadan, olduğum gibi yaşayabileceğim bir yerde.’

Masih Alinejad’ın yaptığı açıklamada, İran hükümetinin Taherian’ın Instagrama başörtüsüz fotoğraflarını koymasının sebebinin ‘Batı’dan etkilenmiş’ olduğunu düşünmesi. İran Kültür Bakanlığı’dan yapılan bir diğer açıklama ise oyuncunun çalışma izninin iptal edildiği; yani Taherian başörtüsüz fotoğraflarını yayınladığı için bir daha İran televizyonlarında ya da sinemasında yer alamayacak.