BBC'nin haberine göre, Prenses Cristina, eşi ve diğer 16 sanığın zimmete para geçirmesinde suç ortaklığıyla suçlanıyor. Tüm sanıklar suçlamaları reddediyor. 50 yaşındaki Prenses Cristina üç yargıçtan oluşan mahkeme tarafından suçlu bunulursa 8 yıl hapis cezası alacak.

Habere göre, Majorca'da görülen dava kraliyet ailesi için bir utanç olarak görülüyor. Kral 4. Felipe'nin kızkardeşi Prenses Cristina, monarşinin yeniden kurulduğu 1970'lerden bu yana adli suçlama yöneltilen ilk kraliyet ailesi üyesi olacak.

Prenses Cristina, eşi Inaki Urdangarin ile birlikte vergi usülsüzlüğüyle suçlanıyor. Urdangarin'in sözde kar amacı gütmeyen Noos Enstitüsü'ne verilen kamu bütçesinin 5,6 milyon euro olduğu hesaplandı. Prenses Cristina Enstitü'nün yönetim kurul üyelerinden biriydi ve Urdangarin ile birlikte Aizoon adlı bir emlak şirketine ortaktı. Savcılar şirketin zimmete geçirilen paranın aklanmasında kullanıldığını iddia ediyor.

Dava, Baler Adaları yetkilileri arasındaki yolsuzlukları araştıran bir yargıç tarafından açılmıştı. Kral Felipe geçen yıl kızkardeşinin Palma Düşesi unvanını iptal etmişti, ancak Prenses taç giymede hala altıncı sırada.