İsrail Parlamentosu (Knesset), Arap kökenli milletvekillerinden Haneen Zoabi'nin, Mavi Marmara gemisinde yer almasından dolayı birtakım haklarından mahrum edilmesine karar verdi.

Arap milletvekillerinin de görev yaptığı İsrail Parlamentosu Genel Kurulu, Zoabi'yi İsrail demokrasisini tehlikeye attığı ve tehdit oluşturduğu gerekçesiyle cezalandırdı.

Jerusalem Post'un haberine göre, Haziran ayında, parlamentonun ilgili komitesi, İsrail ordusunun kanlı baskının hedefi olan Mavi Marmara gemisinde bulunduğu için Zoabi'nin bazı haklarının alınmasına karar verdi.

Oylama sırasında bazı Arap ve Yahudi Milletvekilleri, Zoabi'ye verilen cezanın İsrail demokrasisine zarar vereceğini savunarak karara karşı çıktı.

Parlamentonun 16 oya karşı 34 oyla kabul ettiği yaptırımlar arasında, Zoabi'nin diplomatik pasaportunun elinden alınması, yardım filosuna katılması ve bununla ilgili olarak ileride ortaya çıkabilecek olası tüm davalara karşı mali desteğin kesilmesi ile parlamento üyesi olarak gideceği denizaşırı seyahatler ile ilgili tüm ayrıcalıkların sonlandırılması yer aldı.




anka