İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, Ürdün Vadisi'ne düzenlediği bir gezi sırasında Türkiye'de alınan Mavi Marmara kararını değerlendirdi. "Tabii ki bu karardan ötürü memnun değiliz, bu hukuki olmaktan çok siyasi bir karar gibi duruyor" diyen Bakan Yaalon, kararın Türkiye-İsrail ilişkilerini etkileyeceği imasında bulundu. Bakan Yaalon, şöyle devam etti:

"Türkiye'yle işleri yoluna koymaya ve ilişkimizi düzenlemeye hazırdık. Ancak maalesef Türk tarafında böyle bir olgunluk göremiyorum. Bu olay da diğerleri gibi Türkiye'nin kendi iç siyasetiyle ilgili yürütülen kampanyanın bir parçası."

'UZLAŞMA ÇABALARI ÜZERİNDE BELİRLEYİCİ OLMAZ'
İsrailli dört eski komutan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına hükmeden İstanbul 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi, aynı zamanda Interpol'den bu kişiler hakkında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli adımların atılması yönünde karar verdi. Ancak İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan kaynaklar, Maariv gazetesine yaptıkları açıklamaya bakılırsa İsrailli yetkililer Interpol'ün bu talebi ciddiye almayacağı görüşünde. "Interpol, siyasi gelişmelere göre çalışmayan profesyonel bir yapılanmadır" diyen İsrailli yetkililerden biri, Türkiye'deki mahkeme kararının iki ülke arasındaki uzlaşı çabaları üzerinde de belirleyici bir etki yaratmayacağı yorumunda bulundu.

>> Dört yıl sonra tutuklama kararı