İstanbul seyahati sonrası ABD'ye uçan ve laptop yasağı nedeniyle bagajdaki pahalı Apple MacBook bilgisayarı çalınan ABD'li yüksek lisans öğrencisi deneyimini Amerikan New Yorker dergisi için kaleme aldı ve bir mektup yazdı...

EY SEVGİLİ HIRSIZ...
NTV'nin haberine göre, söz konusu yasak gereği oluşan kaosta MacBook Pro marka laptop'unu çaldıran Jessica Salley, "Sevgili Hırsız, tüm laptop'lar arasında bula bula benimkini bulup çaldın" ifadeleri ile başladığı yazısını Trump döneminde yasak kapsamındaki şehirlere uçacak olanlar için bir yol haritası olması dileği ile kaleme aldığını belirtiyor.

'HIRSIZDAN TALEPLERİM'
Mizahi ama içten bir dille kaleme alınan yazıda hırsız için bazı notlar da düşen Salley'in laptop'unu çalan kişiden istedikleri şöyle...
"Ben zengin bir Arap Emiri filan değilim bilgisayarımda banka hesaplarımın şifreleri yok. Hatta o götürdüğün MacBook için yıllık kazancımın yüzde 6'sını tek kalemde verdim. Benim hazinem sosyal medya hesaplarım, babamın Amazon Prime'ı ve annemin Netflix şifreleri. Ne olur onların ayarlarını değiştirme.

'O ŞİİRİ SAKIN OKUMA!'
Eski erkek arkadaşım Danny için yazdığımı şiir ve yazıları sakın okuma!..
Bilgisayarımda, ABD vizesi olmasına rağmen Türkiye'den ayrılamayan Suriyeliler ile ilgili master tezimi bulacaksın. Yüzlerce sayfadan oluşan tezimi istediğin gibi okuyabilirsin."

Mart ayında yürürlüğe giren yasak kapsamında Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden ABD'ye seyahat eden yolcuların DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayarlarını kabine almaları yasaklanmıştı.