1. Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın en ilginç yasaları listemizin ilk sırasında Amerika Birleşik Devletleri ‘nin bir eyaleti olan Teksas var. Eğer Teksas ‘ta hayvancılık ile uğraşıyorsanız ve gidip bir başkasının bir ineğini sağarsanız, geceyi nezarethane de geçirebilirsiniz. Büyük bir cezası olmasa da, inek sahibi sizden tazminat alabilir.

2. İngiltere

Hala kraliyet ailesinin genel yönetimde etkisi olan İngiltere ‘de akıl almaz yasalar yürürlüğünü sürdürüyor. Çok uzun yıllarca ve hali hazırda devam eden geleneklerini pek değiştirmeyi sevmeyen bir toplum. Bu sebeptirden ki Dünyanın En İlginç Yasaları listemize çok tuhaf bir yasa ile girmeyi başardılar. İngiltere ‘de parlemento evleri içinde ölmek yasa dışı ve hatta suç. Yasa o kadar ilginç ki ne yorum getireceğizi dahi bulamadık. Kendinizi ölecek gibi hissettiyseniz ve parlemento evleri içindeyseniz kendinizi hemen dışarıya atmanız da fayda var.

3. Fransa

Bir diğer ilginç yasamız Fransa ‘dan geliyor. Fransızlar geçmişlerine yüksek önem veren ülkelerden. Fransız ve hatta dünya tarihine ismini kazımış olan ünlü isim Napolyon ‘u bilmeyen yoktur. Napolyon ‘a olan bağlılıklarını göstermek ve hala saygı ile onu andıklarını resmileştirmek için, Fransa ‘da bir domuza Napolyon ismini vermek yasalara aykırı bir durum. Eğer domuzunuzu bir polis yanında Napolyon diye çağırırsanız hemen kaçmaya başlamanız gerek.

4. Tayland

Tayland budizme çok büyük önem veren ve budizm kurallarını yasalaştıran toplumlar arasında. Budizm inanışına göre iç çamaşırı giymeden gezilemez. Tayland adalet bakanlığı bu inanışı zorunlu hale getirmeyi başardı. Eğer bir gün Tayland sokakalarında iç çamaşırı giymeden dolaşırsanız, tatiliniz kanunlar tarafından biraz uzayabilir. En yakın konsolosluğun numarasını yanında taşımayı unutmayın.

5. San Salvador

San Salvador trafik kurallarını çok ciddiye alan bir ülke. Mesela bir gece kulübüne gittiniz ve içkiyi biraz kaçırdınız. Taksi bulamayınca, benim evim yakın arabama atlar şuraya kadar giderim bir şey olmaz dediniz. Ve bir trafik polisi denetlemesini yakalandınız. Evet şimdi hapı yuttunuz. Çünkü San Salvador da eğer yüksek alkollü iken yakalanırsanız, idam mangası tarafından kurşuna dizilebilirsiniz. Sert ama etkili bir yasa. San Salvador da kimsenin alkollü araç kullanacağını düşünmüyoruz.

6. Singapur

Singapur çevre temizliğine bir hayli önem veren ülkelerden biri. Singapur’da hiç kimsenin yere sakız attığını, hatta düşürdüğünü dahi göremezsiniz. Yere sakız atmanın yüksek bir para cezası var. Singapur’a gittiğinizde yere bakmadan, gönül rahatlığı ile adımlarınızı atabilirsiniz. Temiz çevre ve düzen için farklı ama güzel bir yasa.

7. Almanya

Almanya‘da yastık, kanunlarda pasif silah olarak geçmektedir.Bu yasanın neden var olduğuna dair herhangi bir kesin kaynak bulamadık. Ancak izlediğimiz filmlerden yola çıkarak yastık ile adam boğma, tabancanın desibelini yani sesini azaltma gibi yollarda kullanıldığını gördüğümüzden, pasif silah olarak gösterilmesinde bir problem yok gibi. Bunun yanı sıra özellikle boşanma davalarında pasif silah olarak yastık gösterilmesi ve şiddet aleti olarak tanıtılmasıda farklı bir durum.

8. İsviçre

Dünyanın en ilginç yasaları listesinde ki en garip yasalardan biri İsviçre kanunları arasında. Eğer İsviçre ‘de bir erkekseniz ve saat 10 ‘dan sonra tuvaletiniz geldiyse dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü erkeklerin saat 10’dan sonra ayakta tuvaletini yapmaları yasalara aykırı. Bunun yanı sıra saat 10’dan sonra sifonu çekmek de ayrı bir suç. İsviçre’de yaşıyorsanız ve erkekseniz tuvaletinizi yaparken iki kez düşünün.

9. Bangladeş

Eğitime çok önem vermeyen bir ülke gibi duran Bangladeş ‘de durum aslında hiç de öyle değil. Sınavda kopya çekerken yakalanırsanız, yasal olarak suç işlemiş sayılırsınız. Ve öğretmeniniz tarafından polis merkezine sevk edilebilirsiniz. Kopya çekmektense çift dikiş okumanın daha sağlıklı olacağı tek ülke muhtemelen Bangladeş olabilir.

10. Yunanistan

Stiletto giymek Yunanistan ‘da yasak. Kadınlar için zor bir durum olsa gerek. Peki stiletto giymek neden Yunanistan’da yasak? Yunanistan kültür mirasına en çok önem veren ülkeler arasında. Yunanistan ‘ın özellikli tarih kokan kentlerinde bu yasa uygulanıyor. Topuklu ayakkabıların yapmış olduğu basınç ile Yunan Tarihi yatan yer altına zarar gelmemesi için böyle bir önlem alınmış. Her yıl binlerce turistin akın ettiği özel bölgeleri düşünecek olursak, çok da mantıksız olmayan bir yasa olduğunu söyleyebiliriz.

>> FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!