Kral Gustaf daha önce Kraliyet Sarayı'nın mültecilerin kullanımına açılmasına ilişkin sivil inisiyatif çağrılarını reddediyordu. 

Kral'ın kullanma yetkisi altında bulunan taşınmazlar devlet kurumu olan "Milli Emlak" tarafından yönetiliyor. "Milli Emlak" kurumu da Kraliyet'ten gelen inisiyatifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 


ÇOK İYİ BİR DÜŞÜNCE

Kurumun Taşınmazlar Direktörü Johan Zetterberg, "Kullanılmayan taşınmazların değerlendirilmesi çok güzel bir düşünce" dedi. 

İsveç hükümeti gelen mültecilerin acil barınma ihtiyacı için kurumlara çağrı yapmıştı. Kraliyet Enformasyon Şefi Margareta Thorgren "Kraliyet Ailesi göçmen krizi konusundaki gelişmeleri kaygıyla izlemekte, kurumsal yardım kuruluşlarını herkesin yaptığı gibi çeşitli yollarla desteklemektedir" dedi. 


Margaretta Thorgren Milli Emlak'tan kullanılmayan taşınmazlarla ilgili bir talep gelmesi durumunda Kraliyet Ailesi'nin konuyu değerlendireceğini belirtti.

MUJICA DA TEKLİF ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ziyarette bulunan Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica da geçen yıl görevde olduğu dönemde Suriyeli çocukları yazlık konutunda ağırlamak istediğini söylemişti. Mujica, radyodaki haftalık ulusal sesleniş programında vatandaşlarından Suriyeli mültecileri evlerinde ağırlamalarını rica etmişti.




Ersin ARSLAN / STOCKHOLM DHA