İsviçre’nin Aargau Kantonu'nun Würenlingen kasabasında önceki gün yaşanan katliamın faili Türk kökenli İsviçre vatandaşı Semun A. çıktı. Bu olay üzerine İsviçre medyasının yorumu ise şu oldu: "Bu imkânsız. Biz dünyanın en mutlu ülkesiz."

İsviçre polisinin olayla ilgili açıklamasında, işsiz olan Semun A’nın şiddet, tehdit, kavga suçlarından sabıkalı olduğu belirtildi. Açıklamada, en son geçen nisan ayında polisin bir ihbar üzerine evine baskın yaptığı, ancak yapılan aramada evde silah bulunmadığı ifade edildi. Üç çocuk babası Semun A'nın, ailesine şiddet uyguladığı ve geçimsizlikten dolayı kısa bir süre önce de eşinden ayrıldığı öğrenildi.


İNTİHAR ETMİŞTİ

İsviçre’yi yasa boğan katliamdan sonra İsviçre vatandaşı eşi ve çocukları polis gözetiminde yaşadıkları yerden başka bir adrese taşındı. İsviçre’nin Reichenburg kasabasında ikamet eden sabıkalı Semun A, cumartesi günü arabasıyla Würenlingen kasabasında oturan kayınvalidesi Elisabeth (59), kayınpederi Karl (57), kayınbiraderi Jonas’ı (31) silahla öldürmüştü.

Daha sonra evden dışarı çıkan Semun A. arabasına doğru giderken komşusu Thierry’le (45) karşılaşmış ve komşusunu öldürdükten sonra intihar etmişti.

'BU İMKANSIZ! BİZ DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKESİYİZ!'

Kasım ve Ocak aylarında da benzer olayların gerçekleştiği İsviçre'de, yaşanan son vakanın ardından Blick gazetesinin yaptığı yorum dikkat çekiciydi:

"Bu imkânsız. Ne de olsa biz dünyanın en zengin ve en mutlu ülkesiyiz."

Geçen ay sonunda yayımlanan "2015 Dünya Mutluluk Raporu"nda, İsviçre'nin dünyanın en mutlu ülkesi olduğu belirtilmişti. Bu araştırmanın sonucu, İsviçre basını tarafından büyük bir coşkuyla manşetlere taşınmıştı. (DHA)