Alman RTL kanalında yayınlanan “Stern Tv” proğramına katılan Tuğçe’nin kardeşi Doğuş Albayrak, Almanya’da gençlere uygulanan ceza yasalarını “Hoşgörülü ve sevecen” olarak nitelendirdi. Mahkemenin kararına saygı duyduklarını kaydeden Doğuş Albayrak, “Hakime diyecek birşey yok. Ancak ceza yasaları hafif kalıyor. Bir insan hayatı için 3 yıl az” diye konuştu.

 Mahkeme sürecinin ailenin acılarını tazelediği vurgulayan Doğuş Albayrak, kararla birlikte konunun kendileri açısından kapandığını söyledi. Doğuş Albayrak, Tuğçe’nin anısını yaşatmak için ailenin Tuğçe adına bir vakıf kuracağını da açıkladı.

KATİL ZANLISI 11 AY SONRA SERBEST Mİ KALACAK?

Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde 25 Nisan’da başlayan Tuğçe Albayrak davasında, sanık Sanel M. 16 Mayıs günü açıklanan kararla 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanel M. ve avukatları ise, kararı temyiz edeceklerini açıklamışlardı. Alman basınında çıkan haberlere göre, ceza infaz yasası gereği, 7 aydan bu tarafa tutuklu olan Sanel M.’nin 11 ay daha yattıktan sonra içeride 18 ay kalmış olacağından, vereceği tahliye talebi ile serbest kalabileceği belirtiliyor.

Gösterdiği medeni cesaret nedeniyle Almanya Liyakat Nişanı verilmesi için imza kampanyası başlatılan Tuğçe Albayrak’a, Almanya Cumhurbaşkanlığı gerekli şartları taşımadığı gerekçesiyle onay vermemişti.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Tuğçe Albayrak, 15 Kasım 2014 tarihinde Offenbach’taki bir restoranın tuvaletinde gece 03:30 sularında Sanel M. tarafından taciz edilen 13 ve 14 yaşlarında iki Alman kızı kurtarmak istemiş ve Sanel M. ile aralarında tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Sanel M.’nin attığı bir tokat darbesiyle başını yere çarpan Tuğçe, küpesinin kulak arkasına batması nedeniyle komaya girdi. Günlerce komada kalan Tuğçe, beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu, ailesinin kararıyla 23 yaşına girdiği 28 Kasım’da doğum gününde hayata veda etmişti.