Her akşam gün batımında polis Stazione Centrale önünden geçen 22 Via Vittor Pisani'yi ziyaret ederek 48 yaşındaki Codispoti'nin kaldırımında olup olmadığını kontrol ediyor.

Soyguna teşebbüs, küçük hırsızlık ve uyuşturucu satıcılığı gibi suçlardan yargılanan Codispoti'nin sabah 7'ye kadar orada bulunması gerekiyor.

Independent gazetesinin La Stampa'dan aktardığına göre Codispoti, "Ben hırsızlıklarımı hep geceleri yapardım. O nedenle mahkeme bana bu cezayı verdi. Evim olmadığından başka bir seçenek yoktu. Geceleri buradan kıpırdayamıyorum" dedi.

Aslına bakılırsa Codispoti bu tuhaf hapse ilk olarak 2006 yılında mahkum edildi. O dönemde iki yıllık izlemeye ve ev hapsine mahkum olan Codispoti'nin cezası ilerleyen dönemde uzatıldı.

Codispoti, "Bir keresinde tuvaletimi yapmaya gidiyordum ama hemen devriye gelip beni durdurdu" derken, bu olay sonucu "hapisten kaçmak"la suçlanarak cezasının uzatıldığını belirtti. Aslında hapse girmek istediğini ama kabul edilmediğini de vurgulayan Codispoti, "En azından orada yatak var, sıcak yemek var, yıkanacak su var" diye konuştu.