İtalya’nın Brindisi kentinde bir okulun önünde patlayan bomba, bir öğrencinin ölümüne, altı öğrencinin de yaralanmasına neden oldu.

ANSA haber ajansı, Sivil Koruma Derneği’ne dayanarak verdiği bilgiye göre, yerel saatle 07.45'te yaşanan patlamada ağır yaralanan iki öğrenciden birinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İtalya’nın güneyindeki Brindisi kentinde yaşanan patlamanın nedeni henüz bilinmiyor. Brindisi polisinin de henüz bir açıklama yapmadığı belirtildi.

Repubblica haber sitesi, Morvillo Falcone yaz okulunun önünde iki patlama olduğunu, bomba düzeneğinin torba içinde okulun önüne bırakıldığı bilgisin verdi. Patlama öğrenciler arasında büyük paniğe yol açarken, kentteki tüm okulların boşaltıldığı belirtildi.

İtalyan yetkililer, bası basın organlarının çöp kutusuna konduğunu belirttiği bombanın oldukça güçlü bir patlamaya neden olduğunu belirtti. Saldrıyı henüz üstlenen olmazken, İçişleri Bakanı Anna Maria Cancellieri, kısa süre önce vergi yetkililerine yönelik tehditler yaşanması üzerine vergi bürolarında ek güvenlik önlemleri alınacağını açıkladı.

İtalya’da ekonomik sıkıntılarla mücadele kapsamında vergilerin artırılması, halkın tepkisine neden olmuştu. Anarşist bir grubun nükleer enerji şirketi Ansaldo Nucleare’nin başkanına silahlı saldırı düzenlemesi, halkın öfkesini yansıtan bir eylem olarak kabul edilmişti.



NTV