Olay, Pakistan'ın Pencap eyaletinde yaşandı. Kendini Kayser olarak tanıtan, gerçek ismini vermek istemeyen 15 yaşındaki genç, 11 Ocak'ta imamın vaazını dinlemek için camiye gitti. İmam vaazının bir bölümünde cemaate 'Kim Hz. Muhammed'in müritlerinden?' sorusunu yöneltti. Cemaattekiler elllerini kaldırdı. Daha sonra imam, 'Hz. Muhammed'in öğretilerine kim inanmıyorsa elini kaldırsın' dedi. Kayser soruyu yanlış duyduğu için, yanlışlıkla elini kaldırdı. Bunun üzerine sinirlenen imam Kayser'i kafirlikle suçladı. Yaklaşık 100 kişilik cemaatin kınayan bakışları arasında Kayser camiden ayrılmak zorunda kaldı ve evine döndü.

İMAMA CEVAP VERDİĞİ ELİNİ KESTİ

Kayser, imamın suçlamalarını kendine yediremedi ve imama cevap verdiği elini kesmeye karar verdi. Kayser verdiği röportajda hislerini şu sözlerle anlattı:

'İstemsizce elimi kaldırdığımda, bir kafire dönüştüğümü farkına vardım. Bu yüzden cezalandırılmam gerekiyordu'

Kayser, 'bu utançla yaşayamayacağını ve kendini cezalandırması, Hz. Muhammed'e olan sevgisini kanıtlaması gerektiğini' düşünerek elini kesme kararı aldı.


Kayser'in elini kopardığı çim biçme makinesi


SAĞ ELİNİ ÇİM BİÇME MAKİNESİYLE KESTİ

Kayser o anları şu sözlerle anlattı: 'Eve döndüm ve samanlıktaki çim biçme makinesinin oraya gittim. Ortalık çok karanlıktı bu yüzden amcamın telefonuyla makinenin bıçaklarının olduğu bölümü aydınlattım. Sonra elimi makineye yerleştirdim ve tek bir hamleyle sağ elimi bileğinden kopardım.'


KOPAN ELİNİ ALIP CAMİYE GERİ DÖNDÜ

Yoğun kan kaybı yaşayan kayser daha sonra makinadan kopan elini alarak evinin yaklaşık 100 metre uzağında bulunan camiye geri döndü. Camiye gittiğinde cemaatin şaşkınlıktan bir şey söyleyemediğini belirten Kayser bir kaç kişinin onu hastaneye götürmeye çalıştığını söyledi.

 

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Olayın ardından önce cemaattekiler ardından köyün geri kalanı hatta etraftaki diğer köylerden çok sayıda kişi Kayser'i ziyaret etmeye başladı. Kayser'in evine gelenler onun bu yaptığının din adına çok önemli bir hareket olduğu görüşünde... Köyün sakinlerinden 30'lu yaşlarının ortasındaki Faruk da Kayser'in evini ziyaret edenlerden biriydi. Faruk, Kayser'in sol elini alıp öptü daha sonra da alnına koyarak ona saygısını gösterdi. Faruk konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:


'Hz. Muhammed'e olan aşkından elini feda ettiğini öğrenince onunla tanışmak için buraya geldim. Onun yaptığı fedakarlık hiçbir şeyle mukayese
edilemez. Onu cesaretlendirmek ve saygılarımı sunmak için buradayım.' diyerek gözyaşlarına boğuldu.


AİLE İMAMI SUÇLAMIYOR

Kayser, beş çocuklu bir ailenin en küçüğü... Ailesi onun küçük yaşlardan beri dini inanışıyla çevresinde örnek olarak gösterilen biri olmak istediğini belirtiyor. Ailesi yaşananlardan üzgün ancak imamı suçlamıyor. Elini kestikten sonra hastaneye kaldırılan Kayser'in babası duygularını şu sözlerle ifade ediyor:


'Tedaviyi karşılayabilecek param yok. Ayrıca oğlumun yeni bir eli olmasını istiyorum. Beni müsterih kılan tek şey oğlumun bunu, Hz. Muhammed aşkı için yapmış olması'


Olayın duyulmasının ardından imam, terörle mücadele yasaları kapsamında halkı nefret ve şiddete yönelttiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ancak aile imamın tutuklanmasını istemiyor.


'KADERİ DAHA KÖTÜ OLABİLİRDİ'

Uzman görüşleri Kayser'in yaşadığının Pakistan'da neredeyse bir ilk olduğunu ancak radikal islamın yükseldiği bu coğrafyada kaderinin daha da kötü olabileceğini gözler önüne seriyor. Bundan önceki benzer olaylarda kafirlikle suçlanan kişilerin linç edildiği belirtiliyor.


2011 yılında Pencap Valisi Salmaan Taseeer, Hristiyan bir kadının kafirlik suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırılmasına karşı yaptığı muhalefet nedeniyle kendi korumalarından biri tarafından öldürülmüştü.


Bu konuya muhalefet eden bir başka kişi olan, Hristiyan bakan Shahbaz Bhatti de aynı yıl vurularak öldürülmüştü.(Hürriyet)