Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in başını çektiği dört Arap ülkesinin “terörizmi desteklediği” gerekçesiyle Katar’a uygulamaya koydukları ablukada önemli aşamalardan olan 13 maddelik talep listesi için verilen 10 günlük süre önceki gece doldu. Aralarında Türk askeri üssünün kapatılması, Müslüman Kardeşler’in terör örgütü kabul edilmesi ve İran’la ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi gibi maddelerin olduğu bu listeye Doha sert tepki göstermişti.

48 SAAT UZATILDI: Bu arada 5 Haziran’da başlayan abluka krizinde arabuluculuk rolünü üstlenen Kuveyt hükümeti, Katar’a verilen sürenin pazar gecesi dolması ve Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani’nin Kuveyt’e pazartesi günü giderek ülkesinin resmi cevabını iletmesi nedeniyle sürenin 48 saat daha uzatılmasını talep etti.

Katar listeye yanıtını iletti

‘YANIT İNCELENECEK’: Dün Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman el Sani, talep listesine cevabı vermek için Kuveyt’e giderek ülkesininyanıtını iletti. El Sani, daha önce taleplerin reddedileceğini açıklamıştı.

ÜLKEYİ SAVUNMAYA HAZIRIZ’: Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye, “ülkesinin kendisini savunmaya hazır olduğunu” belirtti. Sky News Britain Kanalı’na konuşan Atiyye, “Askeri müdahale aşamasına gelmemeyi umuyoruz, ancak biz her zaman hazırlıklıyız. Ülkemizi savunmaya hazırız” dedi.