İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, Amerikalı mevkidaşı Martin Dempsey'le telefonda görüştü. Gazeteye açıklama yapan bir ordu kaynağı, görüşmede Suriye'de kimyasal silah kullanımı ve Lübnan'daki son gelişmeler başta olmak üzere Ortadoğu meseleleri ele alındı. İddiaya göre Amerikan yönetimi, Suriye'de sivillere karşı geniş ölçekte kimyasal silah kullanıldığına dair somut delil arıyor. Bu delillerin ortaya çıkması halinde ise Washington, BM Güvenlik Konseyi'nden karar çıkmasa dahi Suriye'ye müdahale edecek. İsrailli askeri kaynak, telefon görüşmesinden bu izlenimin edinildiğini aktardı.

'GEREKİRSE PARMAK TETİĞE GİDER'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye’deki gelişmeleri yakından izlediklerini ve eğer gerekirse parmağın “tetikte” olacağını söyledi.
 Suriye’deki durumun devam edemeyeceğini belirten Netanyahu, dünyadaki en tehlikeli rejimlerin en tehlikeli silahlara sahip olmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bugünkü açıklamasında, “Suriye’deki korkunç trajedi ve suç sona ermelidir” diyen Netanyahu, ülkede olan biteni yakından izlediklerini söyleyerek, “Gerekirse ellerin tetiğe gideceğini” vurguladı.

“Kalbimiz acımasızca katledilen kadın, çocuk, bebek ve vatandaşlarla” mesajı veren İsrailli lider, bu durumun kendilerini 3 sonuca ittiğini açıkladı:

Netanyahu, “İlk olarak, bu durum devam edemez. İki; dünyadaki en tehlikeli rejimler en tehlikeli silahlara sahip olamaz. Ve son olarak; ‘Biz kendimizi düşünmezsek, bizi kim düşünsün?’ diye bir sözümüz var. Bu durum sona ermeli. Gerekirse, parmağımız tetikte de olacaktır” diye konuştu.

Netanyahu sözlerini, “İsrail, zarar vermak isteyenlerin karşısında kendini nasıl koruyacağını bilir ve bilmeye de devam edecek” şeklinde bitirdi. Ajanslar