Ukrayna’da Batı yanlılarının iktidara gelmesinin ardından Rusya’ya bağlanma kararı alan Kırım Özerk Yönetimi, başsavcılık görevine Moskova yanlısı Natalya Poklonskaya’yı getirdi. Göreve getirilmeden önce başkent Kiev’deki gösterilerin merkezi sayılan Bağımsızlık Meydanı yakınlarında ikamet eden 33 yaşındaki savcı Poklonskya, yeni Ukrayna yönetimini eleştirmişti.

Poklonskya, geçici Kiev yönetimini 'küllerin içinden doğan şeytanlar' olarak nitelemişti. Vatan'ın haberine göre, gösteriler boyunca yakılan lastiklerin dumanından rahatsız olduğunu söyleyen Poklonskaya, başsavcılık görevine getirilmesinin hemen ardından Kırım yönetimince güvenlik gerekçesiyle başkent Simferepol'e çağrıldı. Genç savcının ilk olarak yetkililerle Kırım’daki son durum ve bölgede istikrarın sağlanması için alınacak önlemlere ilişkin bir toplantı gerçekleştirdiği açıklandı.

SINIRDA TATBİKAT
Öte yandan geçen haftalarda Ukrayna sınırındaki birliklerini acil denetlemeye sokan Rusya, şimdi de son 20 yılda gerçekleştirdiği en büyük hava indirme tatbikatını başlattı. Sınır bölgesinde düzenlenen tatbikata acil müdahale güçleri ve paraşütçülerden oluşan 4 bin asker katılıyor.