İran'ın ISNA ajansının haberine göre, 2002 yılında başkent Tahran'da, üniversiteden arkadaşı olan Emine'nin yüzüne kezzap atarak gözlerinin kör olmasına ve yüzünün tanınmaz hale gelmesine neden olan Movahedi hakkında verilen kısas kararı bu sabah infaz edilecekti.

 

Tahran'daki Adliye Hastanesi'nde doktor gözetiminde yapılacak olan "kezzapla kör edilme" infazında Movahedi bayıltıldıktan sonra gözlerine damlayla asit damlatılacaktı. Emine'nin son anda suçluyu affederek kısasından vazgeçtiği aktarıldı.

 

34 yaşındaki Emine kısastan vazgeçtikten sonra yaptığı açıklamada, "Amacım, yedi yıldır mücadelesini verdiğim bu dava sayesinde, benzeri bir durumda suçlunun başına gelecekleri herkese göstermekti" dedi. İran halkından onu unutmamalarını isteyen genç kadın tedavisinin için yardım istedi.

 

Kısasın yapılacağı yerde hazır bulunan Amine'nin annesi, "Bu kararın çıkması için çok çaba sarf ettik. Af yolunu seçtiği için kızımla iftihar ediyorum" dedi.

 

Aldığı yaraların tedavisi ve geçimini sağlamak için 2 milyon euro “kan parası” talep eden Amina’nın iki gözü de görmüyor ve hem vücudunda hem yüzünde henüz iyileşmemiş ciddi yaralar bulunuyor.

 

Movahedi için verilen ceza Mayıs ayında yapılacaktı, ancak karar ertelenmişti.

 



Hürriyet