Söz konusu miktarın, Paul Walker’ın ve kendisinin ölümüne neden olan trafik kazasındaki otomobilin sürücüsü yarışçı Roger Rodas’ın servetinden Meadow Walker’a 2014 yılında ödendiği ortaya çıktı.

Tazminat geçen hafta kamuoyuyla paylaşıldı. 

Paul Walker ve Rodas, 1 Aralık 2013’te Porsche Carrera GT marka otomobil ile Kaliforniya’da bir ağaca çarparak hayatını kaybetmişti. Otomobil çarpmanın etkisiyle alev almış ve adeta kül olmuştu. 

 Mahkeme trafik kazasında Rodas’ın, ‘’otomobilin kontrolden çıktığı sırada kazaya neden olan herhangi bir tehlikeli manevra yapmadığını’’ gerekçe göstererek, kazadan ‘’kısmen sorumlu’’ olduğuna hükmetti. 

PORSCHE DE DAVALIK

Şu anda 17 yaşında olan Meadow Walker’ın avukatı ise, Paul Walker’ın ölümüne neden olan trafik kazasındaki Porsche marka otomobilin kusurlu olabileceğiyle ilgili geçtiğimiz eylül ayında açılan davanın hala devam ettiğini belirtti.

 Benzer şekilde Rodas’ın eşinin, kazanın yaşandığı otomobildeki bazı güvenlik donanımının kusurlu olduğuyla ilgili Porsche’ye açtığı dava ise Pazartesi günü sonuçlandı. Mahkeme 13 milyar dolarlık otomobil üreticisinin kazada kusurlu olmadığına karar verdi. 

Meadow Walker’ın avukatı ise, otomobilin ağaca çarptığı sırada Paul Walker’ın hala hayatta olduğunu, ancak çıkmaması gereken yangın sonucu hayatını kaybettiğini iddia ediyor.

Porsche ise otomobilin dizayn, üretim ve pazarlama süreçlerinde herhangi bir kusur olmadığını savunarak suçlamayı reddediyor.



KAYNAK: ntv.com.tr