KKTC’de koalisyon hükümetinin küçük ortağı Demokrat Parti’nin (DP) lideri Serdar Denktaş, başbakan yardımcılığı görevinden istifa etti. Denktaş istifasına gerekçe olarak mevcut hükümetin vaatlerini yerini getirememesini gösterdi. Denktaş kendi yerine önümüzdeki günlerde yeni bir isim belirleyeceklerini de belirtti.

Beraberinde koalisyon hükümetindeki partisine ait bakanlarla basın toplantısı düzenleyen Serdar Denktaş, hükümetin büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi’yle (CTP) birçok vaatte bulunarak hükümet kurduklarını belirtti. Reform hükümeti hedefiyle göreve geldiklerini ancak başarısız olduklarını belirten Denktaş, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkın büyük siyasi partilerin desteklediği adayların dışında Mustafa Akıncı’yı seçtiğine dikkat çekti.

TC ELÇİLİĞİNİ ŞİKÂYET ETTİ
Demokrat Parti’de Şubat ayına kadar yeni bir kurultay yapılacağını da ifade eden Denktaş, KKTC’de siyasetçiye güvenin en büyük nedenlerinden birinin sıkı bütçe kuralları nedeniyle icraat yapamamak olduğunu söyledi. Denktaş, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne bağlı olarak çalışan, KKTC’ye yapılan yardımları denetleyen ‘Yardım heyetini’ de eleştirdi ve Türkiye ile sorunları olmadığını ancak Türkiye’den Ada’ya atanan Yardım Heyeti ile sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

BAŞBAKAN DA DEĞİŞECEK
On bakanlıktan oluşan KKTC hükümetinde Serdar Denktaş’ın partisi DP’nin dört bakanlığı bulunuyor. Hükümetin büyük ortağı CTP’nin lideri Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldıkları yenilgi üzerine parti liderliğinden ayrılacağını açıklamıştı. CTP’nin yeni liderliğine eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat aday. Haziran ayında yapılacak kurultayın ardından Başbakan Yorgancıoğlu hükümetin istifasını sunacak ve yeni hükümet arayışları başlayacak.