Suriye’nin sınır kenti Kobani’ye üç cepheden binlerce silahlı militanla saldıran IŞİD ile PYD/YPG arasında kentin dış mahallelerinde oldukça sert çatışmalar yaşanırken, YPG’nin 20 gündür şehrin dışında tutmaya çalıştığı IŞİD’in stratejik bazı noktaları ele geçirmeye başlaması üzerine taktik değiştirdiği ve çok sayıda militanı tuzağa düşürdüğü belirtiliyor.

Habertürk gazetesinden Zülfikar Ali Aydın’ın haberine göre, IŞİD’in ağır silahlarına havan, omuzdan atılan roket ve doçkalarla yanıt vermeye çalışan YPG, kent dışındaki stratejik mevzileri tutamayınca taktik değişikliğine gitti e kent savaşında IŞİD’e ağır kayıplar verdirdi.

 Kürt güçlerinin, daha önce şehir merkezinde ‘Asayiş’ adıyla ve hafif silahlarla görev yapan Kobani sakinlerini kentten çıkardığı ve şehirde sadece PKK’nın dağ kadrosundan çoğu Suriyeli ve Türkiye vatandaşı olan 1500 kişinin kalması yönünde karar aldığı belirtiliyor. Bu grup, 2. Dünya Savaşı’nda Alman kuşatmasına karşı ev ev çatışan ‘Stalingrad’ örneğinde olduğu gibi ölene kadar direneceklerini duyurdu. Sonra da IŞİD mevzileri ile tanklarına karşı intihar eylemlerine başladı. İlk intihar saldırısını Arin Mirkan isimli kadın YPG’linin yaptığı ve bu saldırıda iddiaya göre 30’dan fazla IŞİD’cinin öldüğü duyuruldu.

IŞİD BAYRAKLARINI YPG'LİLER DİKTİ
Kentin dış mahallelerine IŞİD’in tank ve zırhlı araçlarını bertaraf etmek için bombalı tuzaklar yerleştiren YPG’nin çok ilginç bir başka taktiği ise ‘binalara çekilen bayraklar’la ilgili olarak yaşandı. İddiaya göre, IŞİD militanlarının kentin dış mahallelerine girmesinin ardından YPG’liler, Kobani’nin doğu cephesinde saldıran militanları yanıltmak için bir binanın çatısına IŞİD bayrağı dikti. Bir grup IŞİD’ci bu bölgeden şehrin dış mahallesine girince bombalı tuzağa yakalandı. Bu saldırıda 50’den fazla IŞİD’cinin öldürüldüğü öne sürülüyor.