Yunan basın-yayın organları, araç sahiplerinin yakıtsız kalma edişesiyle sabah erken saatlerden itibaren akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturduğunu, bir çok akaryakıt istasyonunun ikmal yapamadığı için yakıtsız kaldığını duyurdu.
    
Haberlerde, greve hazırlıksız yakalanan akaryakıt istasyonlarının, daha önce araçlarına 10-15 avroluk yakıt koyan sürücülerin grev yüzünden depolarını doldurmaları nedeniyle yakıtsız kaldığı belirtildi.
    
Reformlar çerçevesinde uygulamaya konulan eşit maaş sistemine itiraz eden ve bu konudaki taleplerinin hükümet tarafından kabul edilmemesi durumunda eylemlerini süresiz olarak devam ettireceklerini belirten rafineri çalışanlarının grevlerini sürdürmeleri durumunda, ülkede kış mevsiminin başladığı bu dönemde ciddi yakıt sıkıntısı yaşanmasının kaçınılmaz olacağı kaydedildi.
    
Bu arada, hükümetin ek kemer sıkma önlemlerini protesto eden birçok sektör çalışanının bugün başlattığı grev ve iş durdurma eylemlerinin ardından avukatların ve liman işçilerinin de grev kararı aldığı bildirildi.
    
Yunan medyası, mesleklerinin serbestleştirilmesine itiraz eden ülkedeki tüm avukat barolarının 13-19 Ekim arasında 7 günlük, denizcilerin sosyal güvenlik kasasının diğer sosyal güvenlik kasalarıyla birleştirilmesine karşı çıkan liman işçilerinin de 17 ve 19 Ekim'de 48 saatlik grev kararı aldığını duyurdu.
    
Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu GSEE ve Kamu Çalışanları Konfederasyonu ADEDY, önceki gün yaptıkları açıklamalarda, tüm işçi ve memurlara 19 Ekim'de yapılacak genel grev öncesinde her gün eylem yapmaları çağrısında bulunmuşlardı.


AA