Muammer Kaddafi hükümetinden adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, dün akşam ve bugünkü çatışmalarda her iki taraftan 376 kişinin öldüğünü belirtti.

Yetkili, bin kadar kişinin de yaralandığını söyledi.

Bu arada Kaddafi, 'Trablus yanacak' dedi.


Kaddafi: "Teslim olmayacağım"

Libya lideri Muammer Kaddafi, teslim olmayacağını söyledi.

Kaddafi, devlet televizyonundan yayımlanan yeni sesli mesajında, ''teslim olmayacağını ve Trablus'taki savaştan zaferle çıkacağını'' belirtti.

''Teslim olmayacağız. Trablus'u işgalcilere ve onların ajanlarına bırakmayacağız. Bu savaşta sizinleyim'' diyen Kaddafi, ''sonuna kadar Trablus'ta kalacağını'' ifade etti.

Yandaşlarından başkenti savunmaları isteyen Kaddafi, muhaliflerle çatışmaları için onlara silah sağlayabileceğini de kaydetti.

Yandaşlarına muhaliflerin kısa süre önce ele geçirdiği başkentin Tacura Mahallesi'ne yürüme çağrısında bulunan Kaddafi, ''Onlara izin verirseniz Trablus'un yerle bir olmasından korkuyorum'' dedi.


Kaddafi'nin korumaları teslim oldu

Libya'da isyancılar bugün akşam saatlerinde başkent Trablus'a ulaşırken, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin silah bırakarak teslim olduğu bildiriliyor.

Libya'da aylardır süren yoğun çatışmaların ardından isyancılar Trablus'a ulaştı. İsyancıların başkentin ana meydanı Yeşil Meydanı ele geçirdiği bildirilirken, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin nerede olduğu bilinmiyor. İsyancıları temsil eden Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin isyancılar tarafından yakalandığını açıkladı.

El Arabiya televizyonu ise, bugün yaşanan yoğun çatışmaların ardından Kaddafi'nin yakın korumalarının silah bırakarak teslim olduğunu duyurdu.


AA/İHA