10 yaşındaki erkek çocuğun Hollandalı olduğu belirtiliyor. Trablusgarb'da bir hastaneye kaldırılan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Havayolu şirketi, uçakta 93 yolcu, 11 mürettebat toplam 104 kişinin bulunduğunu doğruladı. Ancak can kaybına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Kaza sırasında havaalanı bölgesinde hava koşullarının iyi olduğu bildiriliyor. Havaalanındaki bir yetkili, uçakta mürettebat dahil 22 Libyalı olduğunu söyledi.

Terör saldırısı değil

Libya, başkent Trablusgarb'ın havalimanına inişe geçtiği sırada düşen uçakla ilgili olarak terör saldırısı olasılığının bulunmadığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Muhammed Zidan, düzenlediği basın toplantısında, "Kazanın bir terör saldırısı sonucu meydana geldiğini kesin bir biçimde olasılık dışı ediyoruz" dedi.

Uçağın nasıl düştüğü konusunda ise çelişkili açıklamalar var. Libyalı güvenlik kaynakları, uçağın havada infilak ettiğini söylerken, havayolu şirketi ise uçağın, Trablusgarp Havaalanı'nda piste 1 metre kala düşerek parçalandığı iddiasında.

Uçağın enkazında çalışmalar yürütülüyor. Kaza mahalline giriş kapatıldı.

Uçak, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinden havalanmıştı. Bir sonraki seferini, İngiltere'nin  Heathrow Havalanı'na yapacaktı.

Türk Büyükelçiliği, uçakta Türk yolcu olup olmadığını araştırıyor. Airbus 330 tipi uçağın, düşüş sebebi henüz bilinmiyor.

Tamamı devlete ait havayolu şirketi Afrikiyah, 2001 yılında kuruldu.


Cnn Türk