Röszke-Horgos sınır kapısında polis ile sığınmacılar arasında çıkan arbede dolayısıyla gözaltına alınan Suriyeli bir kişi, “arbedede yer alarak sınırı yasa dışı ihlal etmek ve devlet kurumunu zorlamak amacıyla kişiye şiddet uygulayarak terör eylemi gerçekleştirmek” suçundan dolayı 10 yıl hapse mahkum edildi. 

Kararda, sanığın polislerden sınır kapısının iki saat içinde açılmaması halinde polisler tarafından kurulan kordonu yıkmakla tehdit ettiği, sınırda toplanan kalabalığa megafon ile seslendiği ve üç kez polislere bazı şeyler attığı ve yasa dışı bir şekilde Macaristan'a girdiği belirtildi.

Aile fertlerini güvenli ve meşru bir şekilde götürmek istediğini bunda başarılı olamayınca Macar sınırına geldiğini belirten Suriyeli ise sınır kapısındaki arbedede yer almadığını, sadece aile üyelerine yardım etmeye çalıştığını, terörist olmadığını ve Macar kanunlarını hiçbir zaman ihlal etmek istemediğini söyledi.

Ömür boyu Macaristan'a giriş yasağı konulan Suriyeli, en erken cezasının üçte ikilik süresini tamamladığı takdirde cezaevinden çıkabilecek.