Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi, savcılığın talebi üzerine geçen yıl Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliğine bombalı saldığı gerçekleştiren El Kaide bağlantılı El Şebab yöneticileri için yakalama kararı çıkardı.Türk elçiliğinin ek binasına düzenlenen saldırıda 1 polis şehit olmuş, 5’i de yaralanmıştı.

RUHANİ LİDER DE VAR

 Yakalama talebi elçiliğe yapılan saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi.Hakkında yakalama kararı çıkarılması istenen isimler şöyle: El Kaide ile bağlantılı El Şebab'ın yürütme konseyi başkanı ve lideri Ahmet Abdi Aw-Mohamed, örgütün ikinci lideri Bay ile Bakool bölgeleri sorumlusu Sheikh Mukthar Robow, örgütün üçüncü lideri Sheikh Fuad Mohammed Khalaf, örgütün ruhani lideri Hassan Dahir Aweys ile örgütün lider kadrosunda bulunan Hassan Abdullah Hersi Al Turki.

 Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Recep Kınalı, Türk Büyükelçiliğine saldırıyla ilgileri olduğuna dair kuvvetli şüphe bulunduğu gerekçesiyle, bu isimler hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verdi ve haklarında yakalama emri yazılmasını kararlaştırdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüpheliler hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarılması için Adalet Bakanlığı aracılığıyla INTERPOL'e başvuracağı öğrenildi.