AVUSTURYA’nın başkenti Viyana’da görülen duruşmanın ardından gözaltına alınan Firtaş’ın, 2016 yılında İspanya tarafından ‘kara para aklama ve organize suç işlediği’ gerekçesiyle tutuklama kararının olduğu belirtildi. Firtaş’ın bu nedenle gözaltına alındığı ifade edildi. Ukraynalı iş adamının nihai olarak iade edilmesine Avusturya Adelet Bakanının karar vereceği öğrenildi. 

İş adamının avukatı Dieter Böhmdorfer ise ABD’nin, müvekkilini ömür boyu hapis cezasına çarptıracağını, bütün mal varlığına da el koyacağını ileri sürdü. Firtaş’ın, Viyana Bölge Ceza Mahkemesi tarafından 2015 yılında ABD’ye iadesi reddedilmiş, ancak ABD tarafı temyize giderek, bir üst mahkemeye davayı taşımıştı.

125 MİLYON EURO KEFALET VERMİŞTİ
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından 2006 yılından bu yana aranan Firtaş, 12 Mart 2014’te Viyana’da tutuklanmış ve 21 Mart’ta 125 milyon euro kefaletle serbest bırakılmıştı. Tutuksuz yargılanan Firtaş, bu zamana kadar kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek ABD ile Rusya arasında yürütülen mücadelenin ‘kurbanı’ olduğunu savunmuştu.

Enerji ve medya sektöründe etkin bir isim olarak bilinen Firtaş’ın, 2.4 milyar euro serveti olduğu tahmin ediliyor.
Ukrayna’nın en zenginleri arasında gösterilen Firtaş, görevinden azledilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e yakınlığıyla biliniyor.


Hürriyet