Samsung'un satışını bir süre önce biten eski telefonlarının "satışı", mahkeme kararıyla durduruldu.

Apple ve Samsung'un mahkemedeki son karşılaşmasında hakim Lucy Koh, Apple'ın patentlerini kullandığı tespit edilen telefonların ABD'deki satışını durdurma kararı verdi. Bu telefonlar arasında Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 ve Stratosphere bulunuyor. Listedeki en yeni cihaz olan Galaxy S3, 2012'de Samsung'un yükselmesinde büyük rol oynamıştı ancak bugün yerini Samsung'un diğer amiral gemilerine bıraktı. Listedeki cihazların çoğu, ABD'de artık satılmıyor.

Bununla birlikte karar, patentler konusunda önemli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Özellikle birçok işlev ve patenti kullanan cihazların satışının, rakiplerin davaları yoluyla durdurulması daha kolay olabilir.

İki firma arasındaki bu patent anlaşmazlığı, ilk olarak Apple'ın 2011'de Samsung'a dava açmasıyla başlamıştı. Firma, iPhone ve iPad'lerin görünümünün Samsung tarafından kopyalandığını ileri sürmüş ve iddialarında haklı çıkarak 1,05 milyar dolar tazminat almaya hak kazanmıştı. Ancak hakim Koh, 2013'te davadaki tazminatın bir kısmının tekrar hesaplanması için bir karar vermişti.