MALEZYA Havayolları’na ait 370 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağın 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla Hint Okyanusu’na düştüğü iddiasının ardından gözler uçaktaki yolcuların ailelerine çevrildi. Aileler, Malezya Havayolları ve uçağın üreticisi Boeing şirketine karşı milyonlarca dolarlık tazminat davası açacaklarını açıkladı.

Aileleri bu davada ABD’li Ribbeck Hukuk Firması’nın Küresel Havacılık Bölümü Başkanı Avukat Monica Kelly savunacak. Kelly’nin adını Türkiye, 30 Kasım 2007’de Isparta’da gerçekleşen ve 57 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında duymuştu. ABD’li avukat, aralarında Prof. Dr. Engin Arık’ın da bulunduğu bazı isimlerin aileleri adına ABD’nin Chicago kentinde Boeing’e karşı dava açmıştı.

‘HESAP VERECEKLER’

Avukat Monica Kelly, okyanusa düştüğü iddia edilen ancak hâlâ bulunamayan uçaktaki her yolcu için milyonlarca dolarlık tazminat isteyeceklerini söylerken ‘tüm sorumluların hesap vereceğini’ söyledi. Uçakta bulunan kayıp yolculardan birinin babası şimdiden, iki şirket aleyhine de şikâyet başvurusunda bulundu.
Arama sürecini yakından izleyen hukuk firması, Boeing 777 tipi uçağın üretiminde bir hata olup olmadığı ya da Malezya Havayolları’nın uçağın kaybolmasında bir ihmali olup olmadığını araştırıyor.

50 AİLENİN KAYBI

William Wang isimli başka bir avukat ise geçen hafta Pekin’de yolcu yakınlarıyla bir araya geldiğini belirterek “En az 50 anne-baba, tek çocuklarını kaybetti. Onlar için bu bir felaket” dedi.