Olay yerinde soruları cevaplayan İçişleri Bakanı Claude Gueant, şüphelinin silahıyla birlikte kaldığı evin penceresinden atladığını söyledi. İki polisin yaralandığı operasyonda 300'e yakın mermi kullanıldı. Toulouse kentinde 9 kişiyi katleden 23 yaşındaki Merah'ın, işsizlik parasıyla yaşamasına rağmen iki daire ve iki lüks arabaya sahip olması ise Fransa'da merak konusu oldu.

İçişleri Bakanı Claude Gueant, sabah saatlerinde eve kapıdan ve pencerelerden girilerek baskın yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Saldırganın banyoya saklandığını ve apartmana giren polisin üzerine acımasız bir şekilde ateş açtığını belirten Gueant, şüphelinin elinde silahla kendisini pencereden dışarı attığını bildirdi. Fransız bakan, saldırganın ölü ele geçirildiğini söyledi. Operasyonda iki polis de yaralandı. Yaklaşık 5 dakika süren çatışmada 300'e yakın mermi kullanıldığı bildirilirken, operasyon öncesinde apartmanın olduğu bölgeden üç güçlü patlama sesi duyulmuştu. Fransız televizyon kanalları, operasyon sırasındaki çatışmanın seslerini canlı yayında izleyicilerine aktardı. Toulouse'da 11 Mart'ta Afrika kökenli bir askeri, 4 gün sonra da Montauban'da ATM'den para çeken 3'ü Arap kökenli dört askeri, 19 Mart'ta da Yahudi okulu önünde 3'ü çocuk dört Yahudi'yi öldürdüğü iddia edilen Cezayir kökenli Merah'ın izine motosikleti ve internetteki IP adresi aracılığıyla ulaşılmıştı. Bu arada El Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen "Halife'nin Askerleri" adlı grup saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Merah'ın gelir kaynağı merak konusu

23 yaşındaki Merah'ın işsizlik parasıyla yaşamasına rağmen iki daire ve iki lüks arabaya sahip olması dikkat çekti. Daha önce inşaatlarda döşeme işçisi olarak çalışan, son aylarda işsizlik maaşı alan Merah'ın gelir kaynağı Fransız medyasında sorgulandı. Saldırıdan bir ay önce yeni bir daire aldığı tespit edilen Merah'ın evinde, Kalaşnikof ve Uzi gibi çok sayıda silah ele geçirilmişti.


ZAMAN