Microsoft çalışanlarından Robert Curry, firmadan yaklaşık yarım milyon doları zimmetine geçirdiği gerekçesiyle Cuma günü yapılan duruşmanın ardından 33 ay hapisle cezalandırıldı.

Yale Üniversitesi ve Hava Kuvvetleri Akademisi'nden mezun olan Curry, 459.000 doları neden aldığını kendisinin de bilmediğini söyledi. Mahkemede verdiği ifadeye göre, parayı aldığı dönemde kendisine gereksiz yere çok fazla zarar verdiğini ve bu durumdan pişman olduğunu da sözlerine ekledi.

Nisan 2010’dan Kasım 2010’a kadar Curry, büyük para transferi yapabilmek için bir firma kurduğunu ve para transferini gerçekleştirebilmek için Pentad Solutions isimli üçüncü bir firmayı da duruma dahil ettiğini belirtti. Ancak yapılan araştırmalar ve Curry’nin verdiği ifade sonucu Pentad Solutions’ın durumdan haberdar olmadığı kanısına da varıldı.

Savcılar ayrıca Curry’nin, eylemi ortaya çıkmasaydı daha fazla parayı da yine kendi hesabına devredeceğini de savundular. Curry, 33 aylık hapis cezasının dışında firmaya aldığı tüm parayı geri verme cezasına da çarptırıldı.



Milliyet