Başsavcı Abdulmecid Mahmud'un istifasının Mısır Yüksek Yargı Konseyi tarafından kabul edildiği bildirildi.

Mahmud'tan boşalan başsavcılık görevini yeni başsavcı atanan dek kendisinin en kıdemli yardımcısının geçici süreyle yürüteceği belirtildi.

Ordu tarafından göreve getirilen geçici Cumhurbaşkanı Mansur tarafından ilan edilen 33 maddelik geçici anayasayı gereği başsavcılık atamalarının yalnızca Cumhurbaşkanı'na ait yetkiler arasında bulunuyor.

Öte yandan istifasını resmi olarak sunan Abdulmecid Mahmud yaptığı açıklamada "Artık şu andan itibaren uzun yıllar başında bulunduğum benim için çok değerli olan bu makamla bir ilişkim kalmamıştır" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz Perşembe günü makamından ayrılacağını açıklayan Mahmud, "Beni makamımdan azleden kişilere yönelik gelecekte yargı kararlarının uygulanması gerekli olan konularda zor durumda kalma ihtimalimden dolayı ayrılma kararı aldım" dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından daha önce görevden alınan Başsavcı Abdulmecid Mahmud, ordunun yönetime el konulmasının ardından tekrar bu göreve getirildi. Mahmud, göreve geldiği gün Başbakan Hişam Kandil hakkında 1 yıl hapis cezası verdikten sonra aynı gün istifa edeceğini açıklamıştı.



AA