Mısır, Kahire havaalanında daha önce tutuklama kararı aldığı 6 kişinin pasaportuna el koydu. Mısır polisi ikisi Türkiye vatandaşı olmak üzere 6 kişinin pasaportunu saatlerdir vermiyor. Tutuklananlar listesinde ismi bulunan Kuveyt vatandaşı genç polis tarafından götürüldü.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, arkadaşlarının pasaportlarına alana kadar Mısır'ı terk etmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, tutuklanmak istenen arkadaşlarını alana kadar uçaklarını bekleteceklerini ifade etti.
Tutuklanmak istenen Mehmet Sağıroğlu ve Sinan Kurban ise artık Türkiye'ye dönüp ailelerine kavuşmak istediklerini belirttiler. Sağıroğlu, "Biz Mısır'ı protesto ettik diye bizi gözaltına aldılar. Şimdi ise tutuklamak istiyorlar. Çoluk çocuğumuz bizi bekliyor. Sivil bir eylem yaptık, suç işlemedik. Tutuklama çok yanlış olur." şeklinde konuştu.

Mısırlı yetkililer ise emniyet sorgulaması yaptıklarını için pasaportları beklettiklerini öne sürdüler. Mısır'ın işi uzatması durumunda Ariş limanında yaşayan olaylar gibi kriz çıkmasında endişe ediliyor.
Filistin Konvoyu Kahire havaalanına sabah saat 04:00'te geldi. Konvoydakiler saatlerdir uçaklarına binmeyi bekliyorlar. Mısır polisinin işi uzatması konvoydakileri çileden çıkardı. İnsanlar saatlerdir aç, susuz bir şekilde bekliyor. 100 kişi de uçakta bekliyor.

KAHİRE HAVAALANINDA ŞİDDETLİ TARTIŞMALAR
Kahire Havalimanı'nda ''Filistin'e Yol Açık'' konvoyundakilerle Mısırlı görevliler arasında şiddetli tartışmalar olduğu bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen havaalanı güvenlik yetkilisi, konvoydakileri evlerine gönderme girişimleri sırasında sert tartışmalar yaşandığını, bazı eylemcilerin uçak biletlerinin parasını ödeyemeyecek durumda olduğu için Mısır Dışişleri Bakanlığının Büyükelçiliklerden bilet ücretlerinin ödenmesini talep ettiğini söyledi.

Yetkili, Türk eylemciler için İstanbul'dan gönderilen özel uçağın da pistte bekletildiğini ifade etti.
Konvoydakilerle Kahire'de bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Salih Bilici, Gazze'ye yardımları ulaştırdıktan sonra Türkiye'ye dönmek üzere Mısır'ın Ariş Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktıklarını, ancak Mısırlı yetkililerin kendilerini Kahire Havalimanı'na yönlendirdiğini, buradaki kontrollerde 2 Türk, 2 İngiliz, 1 Malezya ve 1 Kuveyt vatandaşının pasaportuna el koyulduğunu söylemişti.

Konvoydakileri Türkiye'ye getirecek olan özel uçağın Kahire Havalimanı'nda bekletildiğini anlatan Bilici, 100 kişinin uçağa bindiğini, diğer 100 kişinin de havalimanında oturma eylemi yaptığını kaydetmişti.