Hüsnü Mübarek ve adamlarına verilen cezalara halkın tepkisi artarak devam ediyor. Tahrir meydanına inen Mısır halkı, sayılarını milyonlara ulaştırmayı hedefliyor ve geceleri de sokakta geçiriyorlar. Mübarek kararına tepkili göstericiler, "Askeri yönetime son", "Mübarek ve adamları yeniden yargılansın" yazılı pankartlar taşıdı, sloganlar attı.

Tepkilerin yükseldiği yer, yalnızca Tahrir Meydanı değildi. Başkent Kahire, İskenderiye ve Süveyş kentlerinde toplanan göstericilerin ortak talebi, "Mübarek, devrim uğruna can verenlerin hakları için yeniden yargılanmalı" biçimindeydi. Pankartlarda yine yargıya ve mahkeme kararına verilen tepki vardı.

Devrim sırasındaki protestolardaki ölümlerde payları olduğu gerekçisiyle devrik lider Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib El Adli ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada altı polis şefi  aklandı, Mübarek'in 2 oğlu da yolsuzluk davasından beraat etti. Göstericiler bu kararların adil olmadığı görüşünde. Onlara göre, dava sonucu, eski rejimin hala çok güçlü olduğunu gösteriyor ve devrimi hiçe sayıyor.

Öte yandan, seçim sürecindeki ülkede kadınlar da endişeli. Ulusal Kadın Konseyi, Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi'den ve Hüsnü Mübarek döneminin son Başbakanı Ahmet Şefik'ten kadın haklarının güvence altına alınmasını talep etti.



Cnn Türk