Bu yasalar, silahlı kuvvetler ve devlet kurumlarından emekli olanların maaşlarının artırılması, devletin idari işlerinde çalışanların maaşlarına da özel zam yapılmasını kapsıyor.

Mısır Anayasa Mahkemesi'nin seçim kanununun bazı maddelerini iptal etmesine dayanarak Millet Meclisi'nin üçte birini teşkil eden 166 milletvekilinin vekilliği düşürülmüş ve bu kararın meclisin feshi anlamına geleceği bildirilmişti. Daha sonra da Yüksek Askeri Konsey, anayasa değişikliği yaparak yasama yetkisini almıştı. Buna göre seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin imzaladığı hiçbir yasa, ayrıca Yüksek Askeri Konsey'in onayı olmadan geçerlilik kazanamayacak.

Mursi, cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra gerçekleştirdiği ilk bakanlar kurulu toplantısında devlet memurlarının ve emeklilerin maaşlarına yüzde 15 oranında zam yapılması kararı almıştı.

Mursi, Cumartesi günü bir kanun paketi yayımlamış ve bu paket sivil ve asker emeklilerinin maaşlarının artırılmasını ve devlet kademelerinde çalışanların maaşlarında özel olarak artış yapılmasını, Port Said'deki serbest bölgeye gümrüksüz ithal edilen malların miktarının artırılmasını ve üniversitelerdeki öğretim komitesi üyelerinin üniversite ödeneğinin artırılmasını kapsıyor.
 



AA