Mısır'da, 14-15 Ocak'ta yapılması planlanan anayasa referandumu düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Başkent Kahire, İskenderiye, Süveyş, Beni Süveyf, Şarkıye ve Kefr el'Şeyh kentlerinde, Dabeyi Ret ve Meşruiyeti Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla yapılan gösterilere çok sayıda kişi katıldı.

Kahire'de Şobra'l Hayme ve Giza gibi birkaç merkezde düzenlenen protestolarda göstericiler, referandumdan bir gün önce seçmenleri halk oylamasını boykot etmeye çağırdı.

İskenderiye'de Amiriye bölgesinde "Sabah 7" hareketine mensup protestocular ile Süveyş'te Ceyş Caddesi üzerinde insan zinciri oluşturan genç kızlar vatandaşlara dağıttıkları bildirilerle referanduma katılmama çağrılarını yineledi.

Delta bölgesinin önemli merkezlerinden Şarkıye ve Kefr el'Şeyh'te de farklı noktalarda anayasa boykotçuları uzun insan zincirleri oluşturdu.

Beni Süveyf kentinde gelişi güzel tutuklamalar ve gösterilerde insanların öldürülmesini de protesto eden kalabalıklar şehir turu atarak boykot çağrısında bulundu.

Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde sloganların atıldığı gösterilerde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ile Rabia işareti olan dövizler taşındı, gösteriler olaysız geçti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyeti Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrıda bulunduğu Anayasa referandumunu boykot gösterileri 4 gündür aralıksız devam ediyor.