İdari Kalkınma Bakanı Hani Mahmud, CBC televizyonunda yaptığı açıklamada, anayasa referandumunun Ocak ayı ortasında yapılacağını ve oylamanın iki gün süreceğini söyledi.

Ocak ayında yapılması beklenen anayasa referandumunda oy kullanacak kayıtlı seçmen sayısının 53 milyon 377 bin olduğunu belirten Mahmud, 2012 yılında yapılan anayasa referandumu sırasındaki kayıtlı seçmen sayısının 51 milyon 919 bin olduğunu ve seçmen sayısında küçük bir artış meydana geldiğini ifade etti.

Mahmud, seçmen kayıt işleminin titizlikle yapıldığını ve mükerrer oy kullanımına kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı.

Seçim merkezlerinde oy kullanacak seçmen sayısının buralarda görev yapacak yargıç sayısı ile orantılı şekilde belirleneceğini, Mısır halkının oyunu kolayca ve rahatlıkla kullanacağını dile getiren Mahmud, "Referandumda güvenliğin sağlanması için silahlı kuvvetler ve polis görevlendirilecek" dedi.

Mısır'da 3 Temmuz'da ordunun yönetime müdahalesinin ardından geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un talimatıyla oluşturulan Anayasa Hazırlık Komisyonu, yeni anayasa taslağı hazırlamıştı. Komisyon, bir ay içinde referanduma sunulması beklenen anayasa taslağını 3 Aralık Salı günü Mansur'a sunmuştu