Müvekkiliyle görüştükten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şalyiç, Ratko Mladiç ile Srebrenitsa katliamını konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, "bunları konuşmasının mümkün olmadığını, çünkü Mladiç'in sık sık konuştuğu konuyu değiştirdiğini" belirtti.

Mladiç'in bir dizi talebi bulunduğunu, bunlar arasında, Sırbistan'da yasaklanan "General Mladiç" kitabının yazarı Lyilyana Bulatoviç ile görüşmenin de bulunduğunu ifade eden Şalyiç, Belgrad Mahkemesinin, müvekkilinin sağlık durumunun Lahey mahkemesine teslim edilmesi için uygun olduğuna yönelik kararına da Pazartesi itiraz edeceğini kaydetti.

Şalyiç ayrıca, müvekkilinin Lahey'e teslim tarihinin gizli tutulduğunu, ancak her an teslim edilebileceğini söyledi.

RATKO MLADİÇ'İN OĞLU DARKO: BABAM, OLAY ÇIKARTILMAMASINI İSTEDİ

Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç'in oğlu Darko Mladiç, babasının, tutuklanmasından dolayı olay çıkartılmamasını ve sokaklarda şiddet uygulanmamasını istediğini söyledi.

Annesi Bosilyka Mladiç ile birlikte Belgrad Yüksek Mahkemesinin savaş suçları bölümünde tutulan babasını ziyaret eden Darko Mladiç, daha sonra basına yaptığı açıklamada, Ratko Mladiç'in sağlık durumunun iyi olmadığını da savundu.

Babasının sağlık durumunun yargılanmaya uygun olmadığını iddia eden Darko Mladiç, Ratko Mladiç'in psikolojik sorunlar yaşadığını öne sürdü.

Oğul Mladiç ayrıca, babasının, savaş sırasında da taşıdığı yüzüğü bugün kendisine hediye ettiğini söyledi.



AA