Molla'nın avukatları, Bangladeş hükümetinin gerekli tüm yasal işlemleri tamamlamadan müvekkillerini idam etmek için hazırlık yaptığını belirterek, infazın ertelenmesi için dilekçe vermişti.

Bangladeş hükümeti tarafından, bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Molla, 344 silahsız sivilin öldürülmesini azmettirmek dahil altı farklı suçlamanın beşinden hüküm giyerek 5 Şubat 2013'te ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Bangladeş'in en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslami'nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül'de Molla'ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı.

Dün idam edilmesi beklenen Molla'nın idamının infazı, son anda avukatlarının talebini kabul eden Yüksek Mahkeme yargıçları tarafından bugün sabaa ertelenmişti.

İnsan hakları örgütleri de mahkeme kararının yeniden gözden geçirilmesi talebini geri çevirip Molla'yı idam ederek Bangladeş'in uluslararası hukuka karşı gelmiş olacağı uyarısında bulunmuştu.

1 kişi hayatını kaybetti

Bu arada ülkenin güneyindeki Feni kentinde Molla'ya verilen idam cezasını protesto eden Cemaat-i İslami yanlılarının polis karakollarına molotof kokteylli saldırı düzenlediği belirtildi. Polisin göstericileri dağıtmak için ateş açması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi.

Cemaat-i İslami yandaşlarının başkent Dakka'da da araçları ateşe verdiği ve çeşitli binalara molotof kokteylleri attığı gelen haberler arasında.



AA