Mısır eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in avukatı, yolsuzluk suçlamasının aklanması halinde Mübarek'in 48 saat içinde serbest bırakılacağını iddia etmişti. Bu iddianın arkasından Mübarek'in beraat ettiği duyuruldu. Ancak Mübarek'in yargılandığı başka bir dava nedeniyle tutukluluğunun devam edeceği belirtildi.

"48 SAAT İÇİNDE SERBEST KALACAK"

Avukat Farid el Dib yaptığı açıklamada "Önümüzde sadece yasal birkaç prosedür kaldı. Bunlar da 48 saat içinde tamamlanacak. Mübarek'in bu hafta sonuna kadar serbest kalmasını bekliyoruz" dedi.

Avukatı, hakkında açılan iki yolsuzluk davasının birinden aklanan 85 yaşındaki Mübarek'in ikinci davadan da aklanarak serbest kalma yolunun açılacağını belirtiyor.

MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILMIŞTI

Mübarek 2011'deki halk ayaklanması sırasında protestocuların öldürülmesi nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılmış ancak bu karar temyize taşınmıştı. Temyiz mahkemesi de davanın yeniden görülmesi doğrultusunda karar vermişti.

Hakkındaki yolsuzluk davalarının düşmesinin ardından Mübarek'in tutuksuz yargılanmasına devam edileceği tahmin ediliyor.

Mısır'ın eski lideri Mübarek, 2011 yılındaki Arap Baharı sırasında devrilmişti.