Avukat Lewis, müvekkillerinin telefonlarının dinlendiği sırada ABD'de olmaları sebebiyle, NOW'un bağlı bulunduğu Murdoch'ın merkez şirketi News Corp'a yönelik Amerika'da dava açılacağını belirtti. Bu davaların açılması durumunda, İngiltere'deki tele kulakdavası Amerika'ya da taşınmış olacak. 

Avukat Lewis'in ismini açık olarak vermediği tanınmış 3 müvekkilinin, Prenses Diana'nın uşağı Paul Burrell, ünlü futbolcu David Beckham ve ünlü aktör Jude Law olduğu tahmin ediliyor. Telekulak skandalının patlak vermesinin ardından Murdoch'ın yayın hayatına son verdiği NOW gazetesinin, İngiltere'deki ünlülerin yanı sıra, ABD'de yaşayan veya bir süre bulunan İngiliz ünlüleri de dinlediği ortaya çıkmıştı. 

İngiliz medyası, söz konusu davaların açılması durumunda, "Murdoch imparatorluğunun" en korkunç kabusunun gerçekleşeceğini ve şimdiye kadar İngiltere ile sınırlı kalan skandalın Amerika'ya da sıçrayacağı yorumunu yapıyor. 

81 yaşındaki Avustralya asıllı medya patronunun İngiltere'deki gazetelerinin, aralarında sanatçı, siyasetçi, futbolcu, Kraliyet mensubunun da bulunduğu binlerce kişiyi gizlice dinlediği ortaya çıkmıştı.



Cihan