Mısır televizyonunda konuşan Mursi, içinde bulunulan merhalenin gerektirdiği 'titiz cerrahi bir operasyon' şeklinde nitelediği kararların, ülkeye zarar verici hareketlenmelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nın edindiği bilgiler doğrultusunda alındığına işaret etti. "Kurumları koruma amacıyla doğru adımlar atmaya başlamak ve dar geçitten çıkabilmek için bu kararların alınması gerekiyordu" diyen Mursi, anayasal düzenlemelerin kendisine verdiği hakların geçici olduğunu ve etkinlik süresinin yeni anayasa taslağının referanduma sunulmasıyla biteceğini vurguladı. 


2 YILDIR KAOS VAR

Ülkenin yeniden üretim yapabilmesi, refah ve istikrara kavuşması, turizmin canlanması, halkın farkı hissetmesi için meclis seçimlerinin bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizen Mursi, "Mısır halkı 2 yıldır kaos yaşıyor. Bu nedenle de farkı hissedemiyor" ifadelerini kullandı. Mursi, aldığı kararlara tepki için düzenlenen gösterilerin krize dönüşme ihtimalini zayıf gördüğünü belirterek, "Olayların alevlenmeyeceği ve şiddetin yaşanmayacağı kanaatindeyim" dedi. 

YOLSUZLUK YAPANLAR EYLEM YAPIYOR

Karşıt gösterilerin sağlıklı bir tablo yansıttığını söyleyen Mursi, Mübarek rejimi kalıntılarının ya da o dönemde yolsuzluğa karışmış kimselerin eylemlere katılarak devrim yanlısı gibi görünmeye çalıştıklarını dile getirdi. 
Mursi, uzlaşamayan taraflar arasında hakem olabilmesi için yargının, siyasetten uzaklaşması ve etkin olduğu alanın hukuk olması gerektiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Mursi, Başsavcı Abdülmecid Mahmud'un görevden alınması, Anayasa Komisyonu'nun görev süresinin uzatılması, 25 Ocak Devrimi'nde yaralananlarla ölenlerin ailelerine maaş bağlanması ve Mübarek döneminin yöneticileri hakkında yeniden soruşturma açılması kararlarını almıştı. Mursi'nin bir diğer kararı da söz konusu düzenlemelerin değiştirilemeyeceği yönündeydi.