Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, muhalefetin ısrarla karşı çıkmasına rağmen gerçekleştirmek istediği anayasa referandumu öncesinde güvenliği sağlaması için orduya emir verdi. 
Yeni kararla ordu birlikleri, güvenliği sağlamak için polisle işbirliği yapacak ve gerektiğinde sivilleri tutuklayabilecek. 

Mursi'nin orduya verdiği yetkinin cumartesi günkü anayasa referandumunun sonuçları açıklanana kadar geçerli olacağı belirtildi. 

MUHALEFETTEN BOYKOT KARARI 
Anayasa taslağına ve referenduma karşı çıkan muhalefet, orduya verilen tutuklama emrine tepki gösterdi. 

Liberal ve sol muhalefeti bir araya getiren Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC), 15 Aralık Cumartesi yapılacak anayasa referandumunu da boykot kararı aldı. 

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski başkanı ve Anayasa Partisi (AP) Genel Başkanı Muhammed Baradey, Mısır'ın eski dışişleri bakanlarından Kongre Partisi lideri Amr Musa ve Halk Akımı platformu lideri Nasırcı Kerame Partisi Genel Başkanı Hamdin Sabbahi gibi isimleri bünyesinde barındıran UKC'den dün yapılan açıklamada, referandum kararının toplumsal mutabakatla örtüşmediği belirtilmişti. 

VERGİ KARARNAMESİNİ DE GERİ ÇEKTİ 
Cumhurbaşkanı Mursi, vergileri artıran kararnameyi ise geri çekti. Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Muhammed Rifaa et-Tahtavi, vergide artışa neden olan kararnamenin açıklanmasının üzerinden bir kaç saat geçtikten sonra, Mısır'da yayın yapan bir televizyon programına katılarak, kararnamenin geri çekildiğini açıkladı.