Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Mursi'nin mahkemeye getirilmesi ve duruşma salonundaki görüntülerini yayınladı. Görüntülerde Mursi mahkeme salonundaki demir parmaklıklar arkasında görünüyor. Mursi ile birlikte yargılanan diğer Müslüman Kardeşler (İhvan) liderleri beyaz elbiseler giyerken, Mursi'nin takım elbise ile durması dikkat çekiyor.

Yerel medyada, Mursi'nin beyaz hapishane elbisesini giymeyi reddettiği için duruşmaya ara verildiği bilgisi yer almıştı. Görüntülerde ayrıca beyaz elbise giymiş liderlerinin arkaları dönük, Mursi'nin ise yüzü kameralara dönük Rabia işareti yapması da yer alıyor.

MURSİ, HAKİME 'YASAL CUMHURBAŞKANI' OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Mısırlı yetkililer, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin duruşmada hakime kendisinin "yasal cumhurbaşkanı" olduğunu söyleyerek, yargılamayı reddettiğini bildirdi.

İSKENDERİYE'DEKİ BORG EL ARAB HAPİSHANESİNDE TUTULACAK

Bu arada Mısır devlet televizyonu, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ülkenin kuzeyindeki İskenderiye şehrindeki Borg El Arab hapishanesinde tutulacağını duyurdu. Mursi, Mısır'da Temmuz'da yapılan askeri darbeden sonra bilinmeyen bir yerde gözaltında tutuluyordu.

Mursi ile birlikte yargılanan diğer sanıkların ise Kahire'deki Tora hapishanesine geri döneceği belirtildi.

MAHKEME, 8 OCAK 2014 TARİHİNE ERTELENDİ

Mısır'ın devlet medyası, hakimin Mursi ve 14 Müslüman Kardeşler üst düzey liderlerinin bir sonraki duruşmasının 8 Ocak 2014'e kadar ertelenmesine karar verdiğini duyurdu. Hakimin, savcılar ve savunma tarafının belgeleri inceleyebilmesi için süre verdiği ifade edildi.

Mursi ve birlikte yargılanan 14 Müslüman Kardeşler üst düzey liderleri, başta şiddet olaylarını körüklemek ve Aralık 2012'de karşıt göstericilerin ölümlere sebep olmakla suçlanıyor. Sanıkların suçlu bulunması durumunda müebbet hapis ve ya ölüm cezası alabileceği ifade ediliyor.



(CİHAN)