Ev hapsinde tutulan Müşerref, hali hazırda Benazir Butto ve bir Baloç kabile reisinin ölümüyle ilgili olarak cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya.

2007 yılında Pakistan'da yüksek yargıyı görevden almaya çalışmasından dolayı da mahkemeye çıkarılacak olan Müşerref, vatan hainliği suçlamasıyla yargılanacak. Tüm suçlamaları reddeden Müşerref, hakkındaki iddiaların siyasi niyetler taşıdığını söylüyor.

Müşerref'e yöneltilen son suçlama, İslamabad'da bulunan Lal Camii'ye 2007 yılında düzenlenen baskında Abdul Raşid Gazi'nin öldürülmesiyle ilgili. Askerlerin ve camide bulunan radikal İslamcılar arasında anlaşma sağlanamamasının ardından gerçekleştirilen askeri operasyonda yüzden fazla insan ölmüştü.

Resmi suçlamalar

Uzmanlar, cami baskınının radikal kesimleri kızdırdığına ve Taliban militanlarını intihar eylemleri düzenleme yönünde körüklediğine inanıyor.

Geçen ay Pakistan'ın eski cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e, muhalafet lideri ve eski başbakan Benazir Butto'nun 2007 yılında suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili olarak üç suçlama yöneltilmişti.

Bağımsızlığından bu yana geçen dönemin yarısından fazlasını askeri yönetim altında geçiren Pakistan'da, şimdiye dek hiçbir eski askeri lider mahkeme tarafından suçlanmamıştı.