Geçen hafta, Trump Üniversitesi ile ilgili davaya bakan Meksika kökenli Gonzalo Curiel adlı yargıcın kendisine karşı "önyargılı" olduğunu iddia eden Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump, Müslüman bir yargıcın da kendisine karşı önyargılı olabileceğini iddia etti.

Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump, bir dönem kendi adıyla açık olan Trump Üniversitesi ile ilgili yürüyen davaya bakan Meksika kökenli yargıcın, "Meksika sınırına duvar örelim" önerisinden dolayı kendisine karşı önyargı taşıdığını iddia etmişti.
Amerikan kamuoyunda yoğun tartışmalara neden olan "yargıcın taraflı olabileceği" iddiasının arkasında duran Trump, bugün CBS kanalına verdiği mülakatta eleştirilerini biraz daha genişletti.

"MÜSLÜMAN YARGIÇ ENDİŞELENDİRİR"
Diğer etnik köken ve dinlere mensup bir yargıcın da "önyargılı" olabileceğini vurgulayan Trump, "Eğer davanıza bakan Müslüman bir yargıç olsaydı onun da size adil davranamayacağı hissine kapılır mıydınız?" şeklindeki bir soruya, "Bu mümkün olurdu, kesinlikle." diye cevap verdi.

DOLANDIRICILIK İDDİASI
Trump Üniversitesi'ne kayıt yaptıran binlerce öğrenciyi 2013 yılında 40 milyon dolar "dolandırdığı" suçlamasıyla Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı Trump hakkında kamu davası açılmıştı.
Davaya Indiana doğumlu Meksika kökenli yargıç Curiel'in bakıyor olmasını eleştiren Trump, özellikle "Meksika sınırına duvar örülmesi" önerisi sebebiyle söz konusu yargıcın kendisine karşı "önyargılı" davrandığını iddia etmişti.