Almanya'da 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüyle ilgili Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşması başladı.

On beş dakika gecikmeyle başlayan duruşmaya baş sanık Beate Zschaepe, içinde kırmızı polo tişört bulunan siyah bir kazak ve siyah pantolonla geldi.

38 yaşındaki Zschaepe salona girdikten sonra her zamanki gibi basına sırtını dönerek avukatlarıyla konuştu. Zschaepe'nin avukatlarıyla konuşurken kahkahalarla güldüğü görüldü.

'DAVA DÜŞÜRÜLSÜN'
Baş sanık Beate Zschaepe'nin avukatı Anja Sturm, müvekilinin devlet yetkilileri tarafından suçlu ilan edildiğini öne sürerek, davanın düşmesi talebinde bulundu.

DİLEKÇELERE DEVAM
Davanın önceki duruşmalarında olduğu gibi özellikle Zschaepe'nin avukatlarının seyri yavaşlatma amaçlı dilekçeleri bu duruşmada da devam etti. Yargıç Manfred Götzl'ün süreci hızlandırma çabalarına karşılık, avukatlar bu kez de Federal Savcı'nın bütün dosyaları sunmasını istedi.

Götzl dosyaların her zaman görülebileceğini belirterek bunu reddetti. Diğer tutuklu sanık Ralf Wohleben'in avukatının eksik dosyalar olduğu yönündeki iddiasını içeren dilekçesi de Götzl tarafından kabul edilmedi. Götzl aynı avukatın, “Dava adil değil, sanıklar medyada çoktan yargılandı" şeklindeki itirazını da geri çevirdi.


Sanıklardan Carsten S. duruşma salonunda yüzünü yine gizlemeyi tercih etti.


BİR SANIK İFADE VERECEK

Avukatı aracılığıyla mahkeme heyetine başvuran sanıklardan Carsten S. (33), konuşma istediğini ifade etti. Sanığın öğleden sonraki bölümde konuşması bekleniyor. Carsten S. cinayetlerde kullanılan Ceska marka silahı terör örgütüne sağlamakla suçlanıyor.