ALMANYA’nın Münih kentindeki 8’i Türk 10 kişinin ölümünden sorumlu neonazi terör örgütü NSU davasında bu kez bilirkişi krizi çıktı. Baş zanlı Beate Zschaepe hakkında hazırlanan ‘cezai ehliyeti vardır’ şeklindeki ilk bilirkişi raporuna itiraz eden savunma avukatları yeni bir bilirkişinin dinlenmesini istedi. Cezaevinde Beate Zschaepe ile yüzyüze görüştüğü belirtilen yeni bilirkişi Psikolog Pedro Faustmann, mahkemeye tanık olarak çağrıldı.

AVUKATLAR MÜDAHALE ETTİ

Müdahil avukatlar ile federal savcılık ise ilk bilirkişi raporunun yeterli olduğunu vurgulayarak yeni bilirkişinin görüşüne gerek bulunmadığını dile getirdi. Federal savcılığın itirazına karşı gelen savunma avukatları ile itiraz nedenini okuyan başsavcı arasında şiddetli tartışmalar yaşandı. Savunma avukatları savcılık itirazının kendilerine yazılı olarak verilmesini istedi.

MESLEKTAŞININ YÖNTEMİNİ ELEŞTİRDİ

Savunma avukatları yeni bilirkişi tarafından hazırlanan 41 sayfalık raporu mahkemeye sundu. Raporda baş zanlı Beate Zschaepe’nin cezai ehliyeti bulunduğu yönünde görüş bildiren Profesör Henning Sass’ın yöntemini eleştiren Psikolog Faustmann, kendisinin yeterli düzeyde konuya hakim olmadığı iddiasında bulundu.

Ali MERCİMEK / Hürriyet