Rus Kommersant gazetesinin haberine göre Lozan sivil mahkemesinde görülen davada Nestle şirketi en büyük gıda ve içecek üretici firmasına karşı bir kampanya yürüten bir sivil toplum kuruluşunun içine sasus yerleştirmekle suçlu bulundu.

Nestle ve anlaşmaya göre onunla çalışan İsviçreli Securitas AG isimli güvenlik şirketinin, onun casusuluk yapan çalışanı Attac isimli küreselleşme karşıtı hareketin çalışma grubunun toplantılarına katıldığı için 21,7 bin Avro para cezasını ödemesine karar verildi. Sözü geçen toplantılardan bazıları sivil toplum kuruluşunun üyelerinin özel evlerinde düzenleniyordu.

Nestle'den yapılan resmi açıklamada ‘casusların yerleştirilmesinin şirketin iş prensiplerine aykırı olduğu', gıda devinin mahkeme kararı konusunda hayal kırıklığına uğradığı' belirtiliyor.

Mahkeme kararının resmi açıklamasının henüz yayınlanmadığını kaydeden şirketin temsilcisi, ‘Nestle şirketinin çalışanının hukuk kurallarına aykırı davrandığı tespit edilirse şirket gerekli tedbirler alacak' dedi.

 

Kaynak: Rusya'nın Sesi